Jasmin på vintern

Marie-Louise

Jag har en zinkbalja i trädgården med en jasmin. Nu undrar jag hur man vinterförvarar blomman? Baljan med blomma är omöjlig att ta in, men går det att sätta över jasminen i en stor i kruka och flytta in den i garaget istället?

/Marie-Louise

Odla Svarar: 

Hej

Varje gång jag får en fråga om jasmin så undrar jag om det inte är en schersmin istället, vilket det brukar vara i 99% av fallen, så läs gärna här och kolla om du verkligen har en jasmin eller om det kanske är en schersmin: Jasmin kontra schersmin

En jasmin är inte vinterhärdig hos oss om du inte bor i sydligaste landet och det är en så kallad vinterjasmin med gula blommor. Men den jasminen kan du förstås ta in i garaget i en kruka som du har isolerat väl eller så använder du en så kallad EPP-kruka, alltså en som ser ut som hårt hoppressad frigolit. Sedan bör du ha ljust och några plusgrader i garaget under vintern.

Om du kommer fram till att det istället är en schersmin som du har, så ställ gärna din fråga på nytt så svarar jag utifrån den förutsättningen istället.

Med vänlig hälsning Sylvia