Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Japansk lönn och magnolia

Hej!
I ett sydvästhörn av vår trädgård (zon 3) funderar jag på att plantera några träd och buskar. Hörnet är omgivet av en ligusterhäck (ca 1 m) och utsätts för mycket sol under sommarhalvåret. Jorden består av mycket sand när man gräver lite djupare ner.

Jag skulle gärna vilja plantera någon lönn, helst japansk och en magnolia. Är det möjligt i det läget och med den jorden? I dag växer en kornell och spirea på platsen och de ser ut att trivas.

Hälsningar Anna

Odla Svarar: 

Ja, det går bra med både lönnar och magnolia i ett sådant hörn. För zon 3 finns det många möjligheter, så det enklaste är att du kollar vad som erbjuds i plantskolorna i närheten och vad du kan tycka om.

Stjärnmagnolia är en av de härdigaste magnoliorna men blir inte så hög. Andra möjliga är t.ex. den ljuvliga Magnolia x loebneri 'Leonard Messel' med rosa blommor. Bild finns här: http://www.odla.nu/artiklar/magnolior.shtml

Sylvia