Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hopplös häck

Vi har en cypressliknande häck (kan inget om växter) som förra ägaren tydligen kapat från drygt 2 meter hög till knappt 1 m. Den har därför ganska tjock stam, och grenar som inte är gröna, i mitten. Finns det något hopp om denna? Växer den ihop om vi kapar den ännu mer? Eller är det lika bra att gräva upp den?

Karin

Odla Svarar: 

En mycket vanlig vintergrön häckväxt är tuja, t.ex. sorten Brabant.

Det är svårt att bedöma utan att ha sett den. Men så radikala beskärningar av växter med genomgående stam blir sällan lyckade, så om det ser alldeles för förskräcklig ut, kan det vara bättre att ersätta den med ny.

I så fall gräv upp alla rötterna och passa på att förbättra och gödsla jorden innan en ny häck planteras.

Mer om häckar finns att läsa här:
http://www.odla.nu/artiklar/hackar_1.shtml
http://www.odla.nu/artiklar/hackar_2.shtml

Sylvia