Hjälp med trevlig entré

Johanna

Hej

Jag har en entré som jag är på väg att göra lite mysigare. Nuvarande är ett öppet område utanför boden samt en gång upp till verandan, båda har gammal smågatsten som underlag (se bifogad bild).

Jag har en fundering på att göra gången upp till verandan lite svängd för att öka på rabattens (den till höger) storlek, vad tror du om det?

Vi ska dessutom antingen lägga om nuvarande sten så att den blir jämnare eller byta ut den till oregelbunden skiffer, vilket jag är mycket förtjust i. Vilken sten skulle du välja?

Eller har du något helt eget förslag som du föreslår?

Tack på förhand.

Mvh Johanna

Odla Svarar: 

Hej

Det blir säkert fint med att göra gången upp till verandan lite svängd för att öka på rabattens storlek. Sedan kan du göra en rejält perennplantering i denna, gärna med en bas av lökväxter som kommer upp på våren och påbörjar säsongen.

Gör gärna en liknande plantering även på andra sidan och fyll på likadana växter, så att det blir symmetriskt. Placera en stor, fin urna, en vacker, stor sten eller liknande mitt i rundeln. Skippa kantstenarna som finns i rabatten till höger, det blir snyggare med en marktäckare som kantar rabatterna, till exempel flocknäva.

Du kan titta på idéer här: Planteringsförslag Där finns många olika sorters rabatter som du kan kolla.

Eftersom ditt hus är rött/vitt, kolla särskilt dessa båda artiklarna: Sensommarens rabatter, del 2
Växternas kulörer mot husets färger

Lycka till! Sylvia