Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Häxringar

Hej
Jag har problem med min gräsmatta i form av det inte växer på vissa ställe, jag har fått höra att det kan vara något som kallas häxringar, det har vuxit brun svamp i dessa ringar. Det är cirka 30 till 40 cm breda ringar i gräsmattan, vad göra? Jag har mossrivit och gödslat men inget tycks hjälpa!

Tacksam för svar
hälsning Bengt

Odla Svarar: 

Häxringar är ett fenomen som orsakas av nejlikbroskskivling. När svampen etablerat sig sprider den sig radialt och man får mörkgröna cirklar inom vilken gräset sedan dör. Det är förargligt men man får lära sig leva med häxringarna och svamparna, de är omöjliga att få bort med tillåtna medel.

Här kan du läsa mer om gräset:
www.odla.nu/artiklar/den_perfekta_grasmattan.shtml

Sylvia