Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Häck

Hej.
Jag har en väldigt öppen trädgård och vill ha en fin häck som skyddar från insyn men vi har även fem stora björkar på tomten där jag vill ha min häck, har du något förslag på buskar/häck som skulle funka?

Rebecca

Odla Svarar: 

Björkarna bör inte stå alldeles intill häcken, de tar all vatten och näring ifrån och dessutom skuggar den stackars häcken. Så plantera häcken så pass långt ifrån björkarna att det inte uppstår problem. Björkens sugrötter är ungefär där den har sina yttersta grenspetsar.

Ett bra sätt att välja häck är att gå runt i grannskapet och kolla vad folk har för häckar och när man hittar någon man gillar, helt enkelt fråga ägaren vad det är för sort om man inte vet själv.

Annars kan du kolla här också:
http://www.odla.nu/artiklar/hackar_1.shtml och http://www.odla.nu/artiklar/hackar_2.shtml

Sylvia