Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gul/grön gräsmatta

Hej Sylvia!
Sådde gräs förra våren, resultatet blev en gräsmatta som växte ojämnt samt var ljus-gulgrön på ställena där den växte sakta samt mörkgrön. I år har jag startat med att toppdressa den samt gödsla den med gräsmattegödsel men den ser ändå ut som jag beskrev först. Vad kan jag göra mer? Fortsätta toppdressa eller borde jag börja om från början med förberedande och så igen? Vill helst slippa det om det går.

MVH, Maria

Odla Svarar: 

Det låter som om underlaget är ojämnt, dvs. det kan ligga skräp, sand och stenar m.m. i marken under gräsmattan och göra den ojämn.

På de mer "väldränerade" ställena med sand/stenar/skräp mm under marken rinner vattnet rakt igenom och gräset lider av torka och näringsbrist.

Läs mer här: http://www.odla.nu/artiklar/den_perfekta_grasmattan.shtml

Sylvia