Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gräsmattan

Hej,
jag har en fundering när det gäller våran gräsmatta. Vi köpte ett hus sent på hösten och gräsmattan såg väldigt ful ut. Det verkar som att den aldrig är gödslad., gräset var inte grönt fast grannarna hade grönt. Våran var snarare torr och väldigt ljus i färgen. Huset är byggt lie på en kulle. Kan det vara så att gräset var så torrt eller bara att den inte har näring? När kan man börja gödsla? Är det dags nu?

MVH: Sanna

Odla Svarar: 

Den kan ha varit torr, för på en kulle är det ju en bra avrinning.

Men börja för all del gödsla nu. Du kan köra med Algomin först så kalkar du samtidigt. Sedan finns speciella gräsmattegödsel också, det brukar stå på påsen hur mycket du ska ge. Och så vattna om det inte regnar! En spridare är en bra grej, men låt den stå på ordentligt länge. Alltså hellre lite mer sällan och mycket vatten än småskvättar men ofta.

Mer om gräs kan du läsa här:
http://www.odla.nu/artiklar/den_perfekta_grasmattan.shtml

Det finns också massor att läsa på Forumet om du söker med Gräsmatta!

Sylvia