Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Grannars ansvar

Hej!
´Vet ej var jag ska vända mig med min fråga så jag provar här. Om inte annat kanske Du vet.

Jag har en granne som har 2 enorma björkar på sin gård. De står ca 0.5 m från gränsen vilket då gör att stora grenar hänger över min tomt. Dessa björkar tar för mig bort f.m solen så min baksida är alltid i skugga. Mitt största problem är alla grenar i olika storlekar som ständigt faller ner och ger mig ett enormt merarbete. Grenar är inte lätta att Kratta och samla ihop. Jag har dessutom en häck emellan och jag gör allt för att den inte ska dra sig över till dem. Men grenar i tusentals lägger sig där.

Grannen vill inte såga ner björkarna, jag har bett honom för 2 år sedan. Har Han inte något ansvar för hur de ska se ut om man ska ha så stora träd i sin trädgård? Har jag några rättigheter för att kunna få sol på min baksida?

Annelie

Odla Svarar: 

Jag har skrivit en liten artikel om grannjuridiken, den är inte på något sätt heltäckande men ger en fingervisning vad som gäller: http://www.odla.nu/artiklar/juridik.shtml

Läs gärna länkarna till Miljöbalken och Jordbalken! Sedan kan du kanske agera vidare.

Sylvia