Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Gödsling

ingemar

Hej Sylvia!
Tack för dina svar. Här kommer nya frågor från en amatör.

Jag har några thujor (Brabant och Smaragd,) 2 idegranar (en är nyss flyttad) och en vanlig skogsgran strategiskt placerade mot insyn. Hur gödslar jag dessa bäst för att få dem att växa bra? Ena idegranen som nyligen flyttats ska jag väl inte gödsla förrän nästa säsong? De övriga har fått gräsklipp som legat i plastsäck sen i fjol och det är väl långtidsverkande gödsling? Jag har också nässelvatten på gång, kan jag även gödsla med detta? Och i så fall hur mycket/ofta? Eller blir det för mycket då?

Vänliga hälsningar
Anette

Odla Svarar: 

Det låter bra som du gjort. Men gräsklipp är bättre att ges färsk, alltså direkt du har klippt gräsmattan, så lägg ett lager på 5-10 cm av det under växterna. Ta dock bort maskrosorna! Gräsklipp är bra även till andra växter, i kökslandet e.d.

Nässelvatten är ett utmärkt medel till de flesta växter. Men övergödsla inte, det räcker om du gödslar nu på våren och så en gång till vid midsommartid.

Mer om gödsling finns att läsa här: http://www.odla.nu/artiklar/godsling.shtml

Sylvia