Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Giftig blomma

Ballongblommor har poppat upp överallt i grönsakslandet. Helt ok då de är fina, men blev förvånad då de blivit uppätna av rådjur och så även mina nya hallonplantors toppar. Har odlat dessa båda i minst 20 år och aldrig upplevt detta. Är det dags att täcka allt i trädgården för att få behålla det? Hur mår djuren när de äter giftiga växter?

Mona

Odla Svarar: 

Om djur äter av giftiga växter så kan de också bli sjuka och till och med dö - men det är inte alltid så att de växter som vi får magknip av är giftiga för djuren!

Ballongblomma är en släkting till tomat, potatis mfl. så den tåls tydligen av rådjuren även om den inte tåls av oss.

Det finns många bra och mindre bra idéer för att bli av med rådjur - se här: http://www.odla.nu/artiklar/radjur.shtml och gör en sökning på Odlas SÖK så må du finna massor om rådjur!

Sylvia