Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Föryngring av gammal blandhäck

Jag har en gammal häck som består av oxel, syren och hassel. Den har varit nedklippt till 40-50 cm och därefter klippt när den nått drygt en meters höjd, dvs "våningsklippt". Hur skall jag få den snygg igen? Jag vill gärna att den ska växa högt, eftersom den vätter mot norr och skyddar mot insyn.

Åsa

Odla Svarar: 

Det är väldigt svårt att få blandhäckar snygga, de olika växterna kräver ju olika metoder för klippning. Det är ännu svårare om blandhäcken är gammal och misskött.

Men om du gör med allihopa som här förklaras för syrenen, ang. de gamla, dåligt skötta buskarna: http://www.odla.nu/artiklar/syrener.shtml

Om du sedan låter det bli en friväxande häck, så kanske du kan lyckas någorlunda. Ser det ändå hemsk ut så får du väl byta mot en ny häck så småningom.

Sylvia