Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dålig häck

Hej,
Vi flyttade i våras och vårt hus har en häck runt stora delar av huset av häckoxbär.

Den är planterad under sent 70-tal och är i tämligen dåligt skick på många ställen med stora gapande hål. Häcken är cirka 160cm hög och mittenpartiet är allra sämst. Eftersom det är ett gångväg utanför vårt hus vill vi behålla häcken hög eftersom det ger ett insynsskydd men vi inser att häcken behöver drastisk hjälp.

Ska vi skära ner den helt (hur lång tid tar det då att växa upp igen?), eller finns det någon räddning? Detta är vårt första hus och vi är båda stadsungar utan trädgårdserfarenhet. Hjälp!

Marie

Odla Svarar: 

Det är med häckar som med oss människor, vi blir gamla. En häck från 70-talet är rätt gammal, så jag skulle nog fundera på att ta bort den och ersätta den med en ny. Man kan förstås pröva att skära ner den helt och gödsla och jordförbättra, men finns det helt döda partier så blir det ju inte någonting av dessa.

Om ni vill ersätta den och ha fort färdigt, så kan ni t.ex. använda större buskplantor av t.ex. Thuja 'Brabant'.

Men om ni tittade på Gröna Rum den 24/8, så såg ni att man kan köpa färdig häck i metervara!! Det är Tönnersjö Plantskola som har sådana: http://www.tonnersjo.se/new/swe_index.htm

Häckguide finns både på Gröna Rum...
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=30644

...och här på Odla:
http://www.odla.nu/artiklar/hackar_1.shtml
http://www.odla.nu/artiklar/hackar_2.shtml

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.