cykel

Anna-Lena

Jag har en gammal cykel ute placerad mot en björk vid vägen, undrar vad som skulle passa att plantera där som kan stå ute hela vintern, det är en hylla framme vid styret samt på pakethållaren.

Odla Svarar: 

Vad kul med en gammal cykel! Om du placerar en stor korg både framme och på paketthållaren och som du isolerar inuti med cellplast, kan du plantera något vackert i dem. Men vad du kan plantera är lite beroende på vilken zon du bor i. I södra Sverige kan du använda s.k. höstfägringsväxter, se i Odlas Shop. De håller sig fina långt in till vintern om vintern blir mild. 

Sedan kan du kanske ersätta dem med kvistar av olika vintergröna buskar och göra en fuskplantering genom att sticka ner dem i sandig jord i korgarna tillsammans med murgröna, vaktelbär, ljund e.d. från en kruka , se här: Vinterfint 
Komplettera gärna med en liten ljusslinga som slingrar sig på cykeln och i korgarna! Sådana kommer vi också att ha i Shopen. 

Gör ett avrinningshål i plasten och ha ett lager lecakulor på botten. Ha sedan en porös blandning av sand och plantjord att plantera höstväxterna i eller sticka ner de vintergröna kvistarna i.

Sylvia