Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Bondsyren eller Ungersk Syrén

Hej Sylvia,
under julledigheten har jag suttit med näsan i trädgårdsböckerna och börjat drömma om säsongen som kommer. Har planer på att få upp ett insynsskyddande häck/buskage i zon II, västerläge. Är inne på att köpa större plantor 150 - 175 cm av Bondsyren eller Ungersk Syrén. Frågan är nu vad som är mest lättskött? Jag tycker ju Bondsyrenens blomning är utan all konkurrens men har fått för mig att den Ungerska håller sig lite tätare och snyggare under resten av året? Till saken hör att häcken/buskaget inte får bli för brett. Kan du reda ut skillnaden lite mellan dessa tvås växtsätt, i böcker är det ju alltid bara närbilder av blommorna vilket inte säger så mycket. Undrar också hur långt ifrån varandra man kan sätta sådana här lite större solitärer?

Åsa

Odla Svarar: 

Här kan du läsa om syrener: http://www.odla.nu/artiklar/syrener.shtml och häckar: http://www.odla.nu/artiklar/hackar_2.shtml

Om du tänker ha den som en häck så är den ungerska att föredra såvida du inte har jättemycket plats. Bondsyrenen sätter massor med rotskott och invaderar allt större område med tiden!

Sylvia