Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Behövs mullrik jord

Hej!
Vi står inför ett köp av sommarhus. Det ligger på ett näs och ca hälften av tomten ligger på en bergkam och är naturtomt med tall, ek, björk, några gamla aplar och gräsmatta. Ca 3000 kvm utgörs sedan av en havsvik, som " torkat in". Undrar om det är möjligt att anlägga köksträdgård där efter jordförbättring (Behövs mullrik jord). Nu i slutet av maj är "jorden" fortfarande något fuktig. marken i "viken" ligger i syd- sydväst. 4-5 rätt stora ekar utgör gräns mot den högre delen av tomten där också huset ligger.

Zon 2-3. Östra Sörmland.Tacksam för råd.
MLS

Odla Svarar: 

Det som hindar är att jorden inte skulle vara tillräckligt djup. Vidare att landet inte skuggas eller att rötter kommer in och tar näring. En stor eller asp har en rotarea på ca 20 meter i diameter. Svårt att säga vilken jord du behöver. Det kan vara mullrikt i havsviken eller det kan vara lera. Att det är fuktigt i maj säger inget. Östra Sörmland har försommartorka så det kan behövas en hel del vattning. Jag vet inte heller om saltvatten tränger in och i så fall begränsar vad du kan odla. Men om du tänker på detta så lycka till. Om du har risk för rötter är vattensängar ett alternativ. Läs mer här: http://www.odla.nu/artiklar/for_fun/kompost1.shtml

Göran