Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Araucaria araucana, apträd

Hej.
Har flera gånger försökt att få ett monkey puzzle träd att ta sig i min trädgård (bor i Helsingborg i Skåne) men det vill bara dö varje gång. Är det inte möjligt att få detta träd att ta sig i Skåne? Har sett sånt träd i Köpenhamn och i norra Skotland. Finns det att få tag i dessa träd i Sverige? Har köpt mina i Holland! Vad ska jag göra med nästa försök för att lyckas!

Bengt

Odla Svarar: 

Araucaria araucana, apträd hos oss kallad, kommer från Chile & Argentina. Det ska gå att odla på en skyddad plats i södra Sverige, men det tål inte att stå blåsigt, fuktigt och kallt under vintern. Det ska ha det väldränerat och man öser torra löv över rötterna inför vintern. Här hos oss på kusten brukar det få vinterskador, så det bästa vore att fixa ett sådant här hopvikbart vinterskyddsväxthus över det under de kallaste månaderna. Kolla här, skyddet finns över en palm här men samma konstruktion passar även apträdet: http://www.odla.nu/artiklar/en_bit_av_medelhavet.shtml

Jag har sett det till salu hos många plantskolor, fråga hos Petab t.ex.

Sylvia