Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

1,5x1m balkong i norrläge

Vi har en 1,5x1m balkong i norrläge. Den är helt oskyddad, utmed hela den sidan av balkongen som är mot huset är det balkongdörrar (dubbeldörrar) och räcket är som ett galler. Största problemet, bortsett från avsaknaden av solljus, är att det sällan torkar upp ordentligt. Det är ganska öppet runt omkring balkongen, så det blir ingen direkt skugga, men solen når på sin höjd en halvmeter in på balkongen under någon timma mitt på sommaren. Har du några bra tips på vad vi kan plantera? Jag har insett att blommande växter är svårt, men har inget emot växter som är fina fast de inte blommar. Vill dessutom gärna ha lite kryddor, men i förta hand en vacker balkong. Eftersom det är lite begränsat med plats så kan vi ju inte heller ha alltför stora växter. Det vore trevligt om det fanns något som man kanske kunde få att övervintra.

MVH
Rebecka

Odla Svarar: 

Ni kan ha även blommor, t.ex. fuchsia, flitiga lisa och begonia blommar snällt även i skuggigare lägen.

Sedan kan ni göra det grönt och skönt med hjälp av klängväxter utmed räcket och på väggarna: murgröna och humle kan man försöka övervintra, liksom vildvin, om man planterar dom i en större trälåda intill en skyddande vägg. I lådan kan man även ha kryddörter. Visserligen är de flesta solälskare, men pröva med salvia, mynta (sprider sig!), persilja och gräslök.

Kanske min artikel http://www.odla.nu/artiklar/balkongodling.shtml också kan ge några tips!

Sylvia