Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Dragon

Artemisia dracunculus
Compositae

Växtbeskrivning:
Med dragon avses här fransk dragon. Det finns en annan variant som heter rysk dragon (Artemisia dracunculus var. inodora) som är av ringa värde för kryddodlaren.

Fransk dragon är flerårig och blir c:a 60 cm hög. Den får små, gröna oansenliga blommor i slutet av sommaren. Bladen är små och smala.

Odling:
Härdig upp till mellersta Sverige. Den går också att odla inomhus. Fransk dragon kan endast förökas med sticklingar eller genom delning. Den vill stå soligt och vindskyddat i väldränerad och mullrik jord. Efter några år måste den planteras om och föryngras för att klara sig, eftersom den med tiden får väldigt mycket rötter.  På våren klipper man ner de torra kvistarna till marken. Man kan vintertäcka den med t ex halm.

Användning:
Plocka blad efter behov under hela växtsäsongen. Huvudskörden gör man i slutet av sommaren. Fransk dragon får kraftigare smak som torkad än som färsk. Den måste torkas snabbt för att få ett bra resultat. Djupfrysning fungerar också bra. Fransk dragon används till mycket. Den är ingrediens i tartar-, hollandaise-, och bearnaisesås. Passar också till ägg- och fiskrätter, kyckling, tomatsallad, soppa m.m.

Dragon Dragon

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB