Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Små tips och trix

Plantera gärna i nivåer, det betyder att du sätter växterna på olika höjd i krukorna. Det ger liv i planteringen och gör att det ser ut som om de har växt till sig på sin plats längre än vad de gjort. Det är ett enkelt sätt att "fuska" till sig högre planteringar och större plantor.

Dela vissa plantor som levereras i kruka med en gång, dra isär rotklumpen eller använd en kniv. Helt pötsligt har du fler mindre plantor för samma peng. Funkar speciellt bra med exempelvis Silverek, Penningblad, Revsuga och Silvernjurvinda.

Om du planterar senare på säsongen kan du istället för att använda jord fylla krukorna med löv, sätt sedan växterna rakt ner i löven och täck med lite finare löv. Tillväxten kommer vara låg på grund av säsong och du slipper kladda med jord.

Om det ska bli väldigt kallt kan man täcka planteringen med säckväv på natten, då håller de sig längre.

Har du planterat kärleksört? Antingen låter du den stå kvar i krukan för vacker vintersiluett eller så planterar du ut den i rabatten. Det är en stadig växt som kan stå hela vintern och går att plantera ut tills tjälen tar marken i besittning

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB