Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Vit Advent

  • Inomhus

Höstens svarta inredningstrend är högaktuell och det nästan grafiska uttrycket känns dramatiskt i jämförelse med de milda gröna toner som varierats i sommarens trender.

Begonia.
Begonia.
Flamingoblomma.
Flamingoblomma.
Höstbegonia.
Höstbegonia.
Julros.
Julros.
Saintpaulia.
Saintpaulia.

Inspiration och tankar från Johanna Werner, Blomsterfrämjandet.

Det vita spelar även det en stor roll i höstens inredning och det senaste är att blanda olika vita nyanser i en inredning. Den vita neutralfärgen är som en kameleont och ger olika uttryck beroende på ljus och omgivande färger. Det är en spännande färg som går att variera till max. Den kan brytas i varmare och kallare nyanser och upplevas på ett oräkneligt antal olika sätt.

I Skåne hoppas vi ju alltid på en vit advent men om vädrets makter är emot oss får vi skapa den själv och då med blommor, växter och inredning såklart! Våra "frostiga" växter presenteras här i enkla glascylindrar som finns att köpa i de flesta blomsteraffärer och inredningsbutiker. Blommor och växter lyfts upp i behagligt blickfång och får en mer betydande roll i fönstret. Som tillbehör kan man använda sisalfiber i en varm vit nyans som också döljer innerkruka och fat.

Den transparenta ytan på vaserna möjliggör för dekor inuti och här har vi använt kottar och vita bollar. Julkulor i olika vita nyanser är ett annat alternativ. På jorden ligger dekorglas som går att köpa i välsorterade hobbyaffärer eller blomsterbutiker. Detta ger en känsla av is och frost. Även blekta, lite tjockare gräs har använts och byggts ihop i trianglar, som sedan fästs ihop runt växten som en inramning. Dessa kan man göra stjärnor eller snöflingor av om man är pysslig. Kanske doppa i glitter! Kanelstänger kan man binda ihop till en krage med hjälp av ståltråd och svepa runt en vas som dekor utanpå. Detta i kombination med höstens skimrande tapeter och väggfärger samt lite sköna kuddar och plädar i gräddigt vitt, har du skapat dig en alldeles egen vit advent.