Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vinterns växttrend – Tales of Flowers

En rikedom av berättelser, historia och romantik ligger till grund för vinterns växttrend, som har fått det talande namnet Tales of Flowers eller ”blomstrande berättelser”

Inspiration från Floradania

Inspirationen till denna trend hämtas från tidsperioden 1850-90, som på många sätt var en brytningstid, präglad av blomstrande teknisk utveckling. Sagan och äventyret hörde hemma i konsten och litteraturen.

Detta sammansatta universum, med element hämtade såväl från berättelsernas och poesins värld som från teknikens, har tillförts en modern touch som förenar det romantiska uttrycket med vår samtid och skapar en förnyad romantik.

Ett bättre liv och mer innehåll

Pernille Kirstine Møller, som är trendredaktör för pej-gruppen, reflekterar över trendens bärande idéer och deras relation till den moderna kunden. - De retrospektiva tendenserna väcker tankar om ett bättre liv, de appellerar till vår mentalitet och ger mer innehåll åt livsstilsprodukter.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Blomstrande berättelser i inredningen I den moderna bostadsinredningen, där växterna är ett givet inslag, skapar denna trend perfekta möjligheter för oss att arrangera våra alldeles egna blomsterberättelser, som kan fungera som ett komplement till den övriga inredningen.

  • Det romantiserade och gåtfulla uttrycket kommer fram i de många fina små blommorna och rankorna i mjuka pastellfärger som kombineras med mörkt lila, svart och vinrött – trendens basfärger, konstaterar Pernille Kirstine Møller,

  • Pastellerna bidrar till att skapa en lätthet och en optimism som på ett spännande sätt kontrasterar mot de mörka, dramatiska färgerna. De blomstrande berättelserna arrangeras i fat och skålar med ett pompöst utseende och med patinerat silver och mässing får vi en känsla av historiens närvaro, avslutar Pernille Kirstine Møller.

Växter som matchar trenden: Ceropegia Cyclamen Euphorbia Helleborus Muehlenbeckia Peperomia Phalaenopsis Schlumbergera Sedum ochroleucum Tradescantia albiflora

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB