Felmeddelande

An error occurred while trying to search with Solr: "401" Status: Unauthorized: Unauthorized<html> <head><title>401 Authorization Required</title></head> <body bgcolor="white"> <center><h1>401 Authorization Required</h1></center> <hr><center>nginx/1.14.1</center> </body> </html> .

Vildros och kaprifol

  • Trädgård
Trädgården på ön

Den här boken ger inspiration på många sätt. Det är en härlig beskrivning av hur man anlägger en trädgård i skärgården - förstås, men den berättar också om glädjen i arbetet och tillfredställelsen när man fått det som man vill.

Att närheten till havet gör mycket till charmen är givet. Det finns inte så mycket skrivet om trädgårdar vid havet, så den här boken är välkommen.

Det är förvånansvärt att det kan växa så många relativt svårodlade och ömtåliga växter här i yttersta havsbandet, visserligen Östersjön, men ändå.

Författaren, som är landskapsarkitekt med 25 års erfarenhet av planering och gestaltning av växtligheten i parker, bostadsområden och industrimiljöer, har nogsamt skildrat mödan att flytta omkring stenblock när inte naturen lagt dem där han vill ha dem.

Sedan har det gällt att hitta rätt växt för rätt plats, det är ännu viktigare här än på mera växtvänliga ställen. Här finns olika växtmiljöer, från Stenpartiet, Fuktängen, Örtagården, Köksträdgården och Källarträdgården till Den halvskuggiga lunden och Skuggträdgården. Växtlistorna efter varje avsnitt är jättebra!

Resultatet är i vilket fall mycket vackert och presentationen i bokform är lyckad. Det är massor av utsökt vackra foto, de flesta författarens egna, och texten är lättläst och inspirerande.

 

  

Vildros och kaprifol av Torsten Wallin Vildros och kaprifol
Trädgården på ön
 
Titel:
Vildros och kaprifol
Trädgården på ön
Författare:
Torsten Wallin
Bandtyp:

Inbunden
Förlag:
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår:
2005
ISBN:
91-0-010060-9