Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Växter för skuggiga lägen

Skuggiga lägen kan vara svåra, det finns så många olika sorters skugga nämligen. Torr skugga, fuktig skugga, skugga på sommaren men inte på våren och tvärt om. Men det finns också många växter som inte bara klarar sig i skuggan utan faktiskt vill bo där. Att sätta rätt växt på rätt plats är det viktigaste att tänka på när man planterar.

Text: Anna Theorin

Jag kommer i denna artikeln ta upp en hel del av våra växter som passar utmärkt i skugga. Vad ni ska tänka på när det kommer till just dessa sorter och även vad de passar ihop med.

Julrosor

Julrosor passar i både sol och skugga men med tanke på att de blommar så tidigt som de gör kan man plantera dem skuggigare än man trror. De gillar en fuktig och mullrik jord som inte torkar ut för mycket under sommaren. Det vitktigaste man ska göra med sina julrosor - enligt mig- är att klippa bort bladen vid blomning. Julrosor får knoppar under sina stora vintergröna blad som inte riktigt kommer till sin rätt under bladen. Om ni klipper bort en del av bladen så kommer blommorna sträcka på sig och ni får de där ståtliga, fina julrosorna som man ser på bild eller i parker. Julrosorna får nya blad under sommaren och de klarar beskärningen fint. Ni hittar våra julrosor här.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB