Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Växter för riktigt soliga lägen!

Att ha en rabatt i full sol är inte så enkelt som man kan tro. Ibland kan det bli för soligt och torrt för våra perenner. Här nedan har jag listat flertal fina perenner som älskar sol och torrt läge. Blomning från tidig vår till sen höst! Men glöm inte att även de riktigt torktåliga perennerna behöver en vattning ibland om torkan håller i sig. Speciellt under etableringstiden.

Trädgårdssolbrud "Moerhem Beauty" och "Luc"

En personlig favorit som jag har i min egen soliga rabatt! Blommar hos mig zon 2 från juli-sep. Men då måste man klippa av överblommat, annars blommar den bara till augusti hos mig. Jag kan ibland behöva stödja den om det blir blåsigt. Gödslar rikligt hela sommaren så att den orkar blomma in i september. En kanonsort för riktigt soliga områden!

Ni hittar Moerheim här och Luc här

Strandbinka "Fru Frida Lindsrtöm"

En fantastiskt fin växt som tål både sol och skugga. Den blir ca 40 cm hög och sprider sig, det är en fin marktäckare men den är lätt att plocka bort om man tycker den hamnat fel. Blommar från juni långt in på sensommaren om man klipper bort vissna blommor. Det är en grönt kulturarvssort.

Ni hittar strandbinkan här

Backsippa

Lökar
Höstlökar
Handla nu

En väldigt tidig perenn som inte bara är vacker när den blommar. De silvriga knopparna och fröna som små toffsar är också väldigt fina. En låg liten blomma som sprider sig med frön. Behöver i princip inget gödsel alls. Klarar det mesta, till och med råddjuren låter bli den!

Ni hittar den här

Backtimjan "Highland Cream"

Så vacker perenn! Mörkgröna blad med en vit rand på, matchar fint ihop med dess ljusrosa blommor. Backtimjan blir bara cirka 5 cm hög och passar utmärkt i framkant eller som marktäckare i torrare partier. Den är även vacker på murar och mellan stenplattor. När man går på den doftar det magiskt! Den tål att promeneras på, är självklart ätlig och drar till sig mängder med humlor, fjärilar och bin när den blommar. En kanonperenn!

Ni hittar Backtimjan här.

Orientvallmo "Harvest Moon"

Detta är en riktig skönhet. Vackert grönt bladverk med blommor svävandes 80 cm över marken! Fantastisk tillsammans med lägre växter i botten eller framför. Blommar på försommaren och får fina fröställningar som är vackra om de får stå kvar.

Ni hittar Orientvallmo här

Röd Solhatt "Funky Yellow"

En verklig fjärilsväxt! Alla insekter älskar solhattar. Den är perfekt till snitt och blir ca 60 cm hög. Blommar långt ut på hösten och börjar någon gång i juli. Tål det mesta och mår bra av att man delar den cirka var tredje år.

Ni hittar alla våra solhattar här.

Oregano

Visa källbildenVisa källbilden

Oregano är en väldigt vacker perenn i rabatten. Den blommar fint och fjärilarna älskar den. Det är roligt att odla ätbara växter i perennrabatter och just oregano är en favorit. Den är sirlig i växtsättet och passar perfekt som en högre marktäckare eller en vävarväxt.

Ni hittar oregano här

Relaterade produkter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB