Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Växter för riktigt soliga lägen!

Att ha en rabatt i full sol är inte så enkelt som man kan tro. Ibland kan det bli för soligt och torrt för våra perenner. Här nedan har jag listat flertal fina perenner som älskar sol och torrt läge. Blomning från tidig vår till sen höst! Men glöm inte att även de riktigt torktåliga perennerna behöver en vattning ibland om torkan håller i sig. Speciellt under etableringstiden.

Trädgårdssolbrud

En personlig favorit som jag har i min egen soliga rabatt! Blommar hos mig zon 2 från juli-sep. Men då måste man klippa av överblommat, annars blommar den bara till augusti hos mig. Jag kan ibland behöva stödja den om det blir blåsigt. Gödslar rikligt hela sommaren så att den orkar blomma in i september. En kanonsort för riktigt soliga områden!

Ni hittar flera sorter här

Marton

En fantastisk perenn som både är vacker i full blom och i bladverket! Väldigt vindtålig och perfekt till snitt. Även vacker som torkad. Fjärilar och bin älskar denna växt! Ni hittar den här!

Backsippa

En väldigt tidig perenn som inte bara är vacker när den blommar. De silvriga knopparna och fröna som små toffsar är också väldigt fina. En låg liten blomma som sprider sig med frön. Behöver i princip inget gödsel alls. Klarar det mesta, till och med råddjuren låter bli den!

Ni hittar den här.

Solhatt, Rudbeckia

En verklig fjärilsväxt! Alla insekter älskar solhattar. Och det finns mängder med olika sorter och färger! Den är perfekt till snitt och blir ca 60-90 cm hög beroende på sort. Blommar långt ut på hösten och börjar någon gång i juli. Tål det mesta och mår bra av att man delar den cirka var tredje år.

Ni hittar alla våra solhattar här.

Blodnäva

Blodnävan är en tacksam perenn för soliga och torra platser. När den har blommat över kan man klippa ner den lite så kommer den att blomma om. Finns i flera färger och är en perfekt marktäckare. Gillas av bin och fjärilar.

Ni hittar den här.

Stäppsalvia

Stäppsalvian är perfekt för soliga lägen. Och väldigt älskad av fjärilar. Man kan klippa bort de vissna blomstänglarna så blommar den igen. Väldigt fin även när den blommat över och blommorna går att torka fint.

Ni hittar den här.

Rabattiris

Rabattiris är en ritkig soldyrkare! Den ska planteras väldigt grunt, knölarna ska synas ovanför jordytan så de riktigt får bakas. Perfekt till snitt. Bladen ger också en fin siluett i rabatten.

Ni hittar den här.

Strandveronika

Vackra utropstecken i rabatten. Äslkar sol och vill stå väldränerat. Väldigt hållbar snittblomma. Fjärilar tycker verkligen om denna växten. Blir cirka 40-60 cm hög.

Ni hittar den här.

Kungsljus

En av mina favoriter! Blommar med höga spiror som verkligen syns i rabatten. Passar ihop med mer fluffiga växter som exempelvis kantnepeta eller stenkyndel. Älskar sol och drar till sig mängder med fjärilar och bin.

Ni hittar den här.

Relaterade produkter

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB