Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vårlökar för alla trädgårdar!

Här är boken som ger löften om kommande vår! Spirande vårlökar blir som budbärare av ljus och värme, de berättar att ljuset vänt och att det är vår. Det gör vårlökarna perfekta för att ge trädgården en kickstart efter den långa vintern. Med sina färgstarka blommor lyser de upp bland fjolårets vissna blad.

100 VÅRLÖKAR

FRÅN SNÖDROPPAR TILL ALLIUM

Av Susanna Rosén Semic 2011, ISBN 9789155256395

Inomhusodling
Inomhusodling
Inomhusodling

Hur ska man tänka när man väljer lökar? Det finns mängder av vårlökar att välja bland. Många är storslagna och färgstarka, andra mer blygsamma och gör inte så mycket väsen av sig. Det finns vårlökar för alla trädgårdar, från den sparsmakade designträdgården till en vildvuxen naturtomt. Ofta kan det vara samma. Det som avgör uttrycket är hur man använder dem och i vilket sällskap de står.

Boken ger råd om hur man ska välja, beroende på blomningstid och storlek och vilken effekt man vill uppnå, men även var de ska planteras. Högresta tulpaner blir bäst i perennrabatten medan rysk blåstjärna och andra småväxta vårlökar blir bättre att förvilda i gräsmattan eller under buskar.

Planterar man olika vårlökar med olika blomningstid kan man ha blommande vårlökar från det att snön smälter bort ända fram till midsommar. Från snödroppar till allium.

Boken är tänkt som en första bok om vårlökar och ger en introduktion till de vanligaste på marknaden. I boken finns ett hundratal olika vårlökar presenterade i text och vackra färgbilder. Alla är härdiga och kan övervintra utomhus åtminstone i delar av Sverige. Här finns råd om plantering - i rabatt, gräsmatta och trädgårdslund eller i kruka, liksom hur man sköter lökväxterna. Dessutom svaren på nybörjarens vanligaste frågor, som hur man ska tänka för att slippa få sina lökväxter uppätna av rådjur...

Att plantera vårlökar är ett härligt sätt att avrunda trädgårdssäsongen på hösten. Man gräver ner små bruna, torra paket som till våren kommer att lysa upp med sin blomprakt. Tala om mirakel!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB