Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vårligt och färgglatt

Det är många som är kreativa och gillar att pyssla själv, de kommer på egna idéer och tar sig an nya projekt med liv och lust. Andra är minst lika roade av att pyssla fast idéerna tryter lite. Oavsett vilket har vi alla glädje av lite tips och inspiration, inte sant?

Inspiration från Floradania

Ibland när man ser saker som andra har förfärdigat blir man full av beundran, kanske en liten gnutta avundsjuk, och tänker att sådär vill jag också kunna göra. Ofta finns idéerna fast det där att få till det så som man har tänkt sig, det är inte lika lätt. Kanske lite tips på några enkla saker kan få fart på såväl fantasin som den kreativa ådran!

Lekfulla miniväxter

Ett sätt att presentera miniväxten på är att låta den få kontrastera mot den färgglada, utbytbara ytterkrukan. Ett annat sätt kan vara att att måla en bottenplatta i lämplig storlek i någon vacker färg. Köp blomsterpinnar eller liknande av bambu, sådana som inte är ytbehandlade så att de går att måla på, och måla dem i antingen samma färg som bottenplattan eller i flera olika fina färger. Fäst dem som ett "staket" på bottenplattan och placera dina miniväxter däri. Om du vill pyssla lite extra så klipp ut små söta fjärilar i t ex lite stadigare filttyg och klistra på dem lite här och var på pinnarna. Kul och lekfullt!

#Klä krukorna i vårfärger#

Glaskrukor i all ära, de är väldigt vackra som de är, fast om du vill finns det sätt som du själv enkelt kan piffa upp dem på. Använd nya material för att skapa ny och fräsch vårkänsla. Du kan till exempel pryda glaskrukan med flera ränder av färgad tejp som du fäster runt om efter eget tycke och smak, eller så kan du vira ett eller flera plastsnöre eller bastband i någon fräsch och vårlig färg runt krukan eller krukorna. Låt sedan samma färg upprepas i själva växtarrangemanget genom att använda samma snöre när du stylar växterna. Iögonfallande och annorlunda!

#Vårinspiration med primula och ranunkel#

Väck vårkänslorna till liv med primula och ranunkel, dessa söta blommor. Plantera primula i en gul neonfärgad zinkkorg och dekorera med mossa och plattpil. Avsluta vårpotpurriet med att klistra filtblommor i änden av plattpilen. Placera ranunkel i färgade, höga glas. Stick sedan ned videkvistar i glaset och dekorera med filtfjärilar som klistras på kvistarna. Det finns förstås fler växter och blommor som du kan göra på samma sätt med - vårens ankomst förtjänar att firas!

Mer vårinspiration

Läs gärna tidigare publicerad artikel och låt dig vårinspireras ännu mer! Färgstarka vårkrukor

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB