Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Uppiggande och charmiga

Oxalis, harsyra, lyckoklöver

Växtsläktet Oxalis omfattar ett otal arter och det har odlats fram ett antal krukväxter som har många användningsområden.

Deras populärnamn är antingen harsyra, lyckoklöver eller oxalis. Var och en har sin egen särprägel och vi ska inte plåga läsarna med deras latinska namn eftersom det ändå är omöjligt att hålla reda på dem. Skillnaderna mellan arterna kan antingen finnas i bladverket, som för övrigt alltid är mycket vackert, och/eller i blomfärgen som kan vara mörkrosa, rosa eller vit.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Oxalis är knölväxter som trivs på en ljus plats. De tål till och med att stå i direkt sol bara det inte är den heta sommarsolen. Göd dem med vanlig blomgödning från april till september. Det är viktigt att de hålls konstant måttligt fuktiga och inte får torka ut.

Oxalis är ganska tåliga växter och de kan stå i mycket svala rum där rumstemperaturen är så låg att de flesta andra krukväxter inte trivs. Här har du alltså ett gyllene tillfälle att förvandla det sterila uterummet till ett blommande eldorado under vintern. Det säger sig självt att de även kan planteras ut i trädgården och med lite vintertäckning kan de överleva de flesta vintrar.


Oxalis

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB