Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Underbara Begonia rex

Kungsbegonia utmärker sig inte genom vackra framträdande blommor. I gengäld har naturen och odlarnas skicklighet utrustat dem med underbara, färgrika blad.

Kungsbegonia, Begonia rex kom till Europa 1858, och vi kan tacka engelsmannen E. Simmonds för fyndet av stamformen. Släktet Begonia har uppkallats efter fransmannen Michel Begon, som på 1600-talet var guvernör i den dåvarande franska kolonin St. Domingo i Västindien.

Det är något pompöst över dessa praktfulla plantor. Man blir nästan förvånad över de frodiga och brokiga bladen som kännetecknar kungsbegonia. Den finns i en rad sorter med stor variation i bladprakten. Bladens teckningar kan antingen vara grå, bordeaux, gröna, röda eller svarta. Kungsbegonia ger en mycket vacker effekt mot en enfärgad bakgrund.

Kungsbegonia skall placeras ljust, men den mår inte bra av direkt sol. Den skall vattnas moderat och tål en mycket lätt uttorkning mellan vattningarna. Rumstemperatur eller lite svalare passar utmärkt. Från mitten av juni och fram till oktober kan den stå utomhus i lätt skugga. Skall bara ha näring under växtperioden, dvs. från februari till oktober.


Kungsbegonia,
Begonia rex

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB