Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Underbar fröguide!

Det är roligt att så frön, se hur de tar sig och kommer upp som små, försynta plantor. När det gäller frösådd finns det alltid mer att lära sig, så kanske att den nya upplagan av boken Fröbok är något för dig?

Fröbok

Text: Ulla Hasselmark Foto: Författarens egna Omarbetad, uppdaterad och kompletterad upplaga av Fröbok, utgiven 2000. Norstedts förlag 2012, ISBN: 978-91-1-303856-8.

Av: Sylvia Svensson

Fröbok är verkligen ett adekvat namn på den här boken för det är frön och frösådd som gäller från pärm till pärm, och författaren Ulla Hasselmark konstaterar: "Frön är mina lyckopiller"! Fröbok är en härlig guide genom en underbar värld av fröer och blommor, skriven av en härligt entusiastisk trädgårdsmänniska som dragit upp oräkneliga växter från frö.

Förutom att Fröbok är mycket lärorik - den berättar i princip allt du behöver veta om frön - så är det också en trevlig bok att bara krypa upp i soffhörnan med, själv sträckläste jag den!

Kanske har du saknat just den här boken där du får lära dig knep och finter. Här får du till exempel skötselråd för de sköra plantorna, som i början behöver omvårdnad nästan på samma sätt som en baby. Att samla frön är så roligt att det snabbt blir en svårartad last, och boken hjälper dig att bli skicklig i konsten att väcka ett frö ur vilan.

När det gäller att gå från blad till handling kan du gå tillbaka och ta en grundligare titt på det som är aktuellt för stunden. Det är en massa kunskap som förmedlas på ett lustfyllt sätt, och boken är full av vackra bilder som inspirerar. När såfingrarna börjar klia på vårvintern är denna bok ett bra hjälpmedel att ha till hands.

Egentligen är det bara lite såjord, några plastpottor och frön som behövs för att ta första steget, och visst har flera av oss stoppat ner frön och hoppats på det bästa, inte sant? Slog för mycket regn eller torka då till blev det givetvis ingenting av den frösådden, så att lära sig lite disciplin skadar nog inte.

Fröboken är nominerad till Årets Trädgårdsbok, och det är väldigt bra present eller julklapp till en fröglad trädgårdsvän nu när frösåddsperioden åter närmar sig!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB