Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tusenskönan Bellis både inne och ute!

Nu kommer ljuset åter och det är dags att bjuda in våren! Tusenskönan, _Bellis perennis_, ger sköna vårkänslor inomhus, i uterummet och på trappan.

Inspiration från Blomsterfrämjandet Ett härligt sätt att tjuvstarta våren är att plocka in vårblommor och njuta av dem inomhus när det fortfarande är för kallt utomhus. Tusenskönan, Bellis perennis, är vi vana att se i gräsmattan där den pryder gräset med sina vita små blommor, men den fungerar också utmärkt inomhus. Tusenskönor för inomhusbruk är ofta förädlade och har större blommor än den vilda arten. Blommorna är fyllda och finns i olika färger från vitt och rosa till mörkrött.

Gör fina samplanteringar!

Tusenskönan är perfekt att plantera tillsammans med andra vårblommande växter som t.ex. pärlhyacint, kungsängsliljor eller primula. Blanda en hel flock av dina favoriter i en stor vacker skål, i en låda, en korg eller varför inte en gammal burk? Ställ dem på en ljus plats och håll jorden fuktig. Nu är det bara att njuta av våren och känslan av trädgård, även om du är inomhus!

Tusenkönan i uterum eller på trappan

Som de flesta blommor håller sig tusenskönan bäst om den står relativt svalt. Grupper med olika vårblommande växter passar också perfekt att ställa i uterummet och efterhand som värmen kommer kan de flyttas ut för att förgylla entrén. För utomhusbruk är tusenskönorna fina att blanda med penséer, lökväxter och murgröna.

Genom att plantera ut dina tusenskönor och även andra vårblommande växter i trädgården när de blommat över, får du glädje av dem i många år framöver.

Så trivs tusenskönan

  • Plantera tusenskönan, Bellis perennis i sol, lätt skugga eller skugga.
  • Tusenskönan trivs i väldränerad jord.
  • Tusenskönan är söt i tidiga vårgrupper som t ex som välkomstkruka på trappen.
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB