Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tulpanens dag!

Äntligen! Underbara och älskade tulpaner börjar nu dyka upp i butikerna! De svenskodlade känner du igen på att de är märkta med Svenskt Sigill märket, det garanterar att tulpanerna är producerade på ett bra sätt och att de håller sig fina längre!

Information från Blomsterfrämjandet

Den 15 januari firas Tulpanens Dag Då finns Blomsterfrämjandet på Centralen i Malmö och delar ut tulpaner till förbipasserande - möt upp du också! Det finns säkert andra jippon också runt om i landet hos de lokala blomsterhandlarna - håll utkik!

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Mitt i kalla och mörka januari firar vi Tulpanens Dag. De färgglada och krispiga tulpanerna symboliserar ljusets återkomst och att våren är i antågande. Tulpanerna är fulla av liv och ger oss den energi vi så väl behöver! Så ge ett fång med vackra tulpaner i allsköns färger till någon du tycker om och som du vill göra glad.

Svenska tulpanodlare Bakom de vackra tulpanerna ligger ett stort hantverkskunnande och svenska tulpandrivare jobbar oavbrutet för att få fram tulpaner av toppkvalitet. För att få en tulpan av hög kvalitet som håller sig bra länge arbetar odlarna med bra och friska lökar. Att odla tulpaner är ett hantverk som har pågått under många år och som ständigt utvecklas med hjälp av ny teknik. Svenska tulpaner är riktigt klimatsmarta, mycket energi är lagrad i löken från Holland och i Sverige odlas de i växthus värmda med fjärrvärme och biobränsle.

Det pågår drivning på många platser i Sverige så tillgången på närproducerade svenska tulpaner är god under hela den intensiva säsongen mellan nyår och påsk. I år odlas rekordvolymen 150 miljoner tulpaner i Sverige. Svenskodlade tulpaner håller längre och känns igen på att de är märkta med kvalitetsmärket Svenskt Sigill.

Så lyckas du med tulpaner Tulpaner är lätta att lyckas med och en tulpanbukett håller sig fin ca 1 vecka. För bästa hållbarhet skär man av ca 1 cm av stjälkarna med en vass kniv. Då tar tulpanerna lättare upp vatten. Placera tulpanerna i en vas och fyll upp med friskt och svalt vatten. Låt stjälkarna få stöd under den första tiden de suger vatten. De blir då raka och fina. Ta sedan bort förpackningen och sätt vasen där du vill ha den, gärna ljust men helst inte i direkt solljus. Tänk också på att placera tulpanerna en bit ifrån färsk frukt eftersom tulpanernas åldrande påskyndas av den etylengas som frukten avger.

Mer information om tulpaner hittar du på Tulpanguiden

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB