Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tro, hopp och tulpaner!

Nu är det rätt säsong för traditionellt och eldigt röda tulpaner vilket passar utmärkt att ge bort på Alla hjärtans dag den 14 februari!

Från Blomsterfrämjandet Tidigt hittar vi alla härliga lökblommor som skvallrar om att ett nytt år är här och att Alla hjärtans dag är i antågande. Framför allt hittar vi en härlig mängd tulpaner i flertalet läckra kärleksfärger som rött, rosa och lila.

Intressanta siffror

Bland de 20 största sorterna hittar vi 4 sorter som är röda, ’Abba’, ’Rococo’, ’Pretty Woman’ och ’Ben van Zanten’. Av de totalt dryga 130 miljoner tulpaner som drivs fram i Sverige står de röda sorterna för drygt 22 %, de rosa för och de lila för 10 %.

Information

Blomsterfrämjandet och tulpandrivarna har under många år fört en omfattande informationskampanj när det gäller tulpaner. Trots all information återkommer inför varje säsong frågan om hur man sköter tulpanerna. Hjälp med allt det här finns på www.tulpanguiden.se men du hittar också en hel del information om lökväxter på www.bulbsonline.org.

Eftersom tulpaner är en av våra mest älskade blommor för vasen önskar vi att alla hjälper till att sprida informationen från Tulpanguiden. Varje ny säsong innebär att det blir nya konsumenter, unga människor som sätter bo eller någon som provar produkten för första gången, och då är det här verkligen en enkel och inspirerande sida.

Gör någon glad på Alla hjärtans dag!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB