Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdsdesign för alla

Från idé till verklighet

Den här boken är den första på svenska som konkret visar hur en plats kan förändras från en "kal fläck" till en färdig trädgård. Det finns skisser och smarta idéer, framtagna av välkända trädgårdsdesigners. Dessa kombineras med foton som visar platsen i början och fram till färdig helhet.

Det finns en bra, faktafylld avdelning i början, Design-ABC, om tomtens egenskaper, platsens själ, tankar och idéer, tid, samspelet hus och trädgård och designknep.

Sedan kommer Ideträdgårdarna, där man får följa flera olika trädgårdsprojekt. Man får veta om växtval, tankar, idéer och lösningar, som att skapa höjd, gångar, sittplatser, vindskydd eller dammar. Varje idéträdgård är ett helhetstänkande som avspeglar den aktuella trädgårdsdesignerns tanke om platsen, trädgårdens funktion och dess innehavare.

Boken är både en inspirationskälla och ett praktiskt hjälpmedel. Här finns något både för den som vill förändra i sin existerande trädgård och även för den som står i begrepp att börja från början med en ouppodlad tomt.

Här finns allt från de allra senaste trädgårdstrenderna till romantiska naturträdgårdar med konstnärlig idérikedom. En del idéer verkar dock väl mycket "konstruerade", liknar de verklighetsfrämmande skapelserna i vissa trädgårdsdesignprogram i TV och passar därför inte så bra för den helt vanliga trädgårdsägaren. Men visst är det roligt att kunna hämta idéer för den vane trädgårdsägaren som vill göra något extra med sin trädgård.

Trädgårdsdesign för alla
  Titel:
Trädgårdsdesign för alla
Författare:
Kerstin Engstrand
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
2006
ISBN:
978-91-518-4589-0

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB