Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdsdesign för 2000-talet

Den brittiska inredningsgurun Sir Terence Conran har tillsammans med en av Englands mest kända trädgårdsarkitekter, Diarmuid Gavin, gett ut en stor trädgårdsdesignbok, både bildligt och handgripligt! Det är ingen bok man stoppar i jackfickan och ger sig ut i trädgården med, för boken är både stort i formatet och innehållet. Något att ha framme på soffbordet för att finna inspiration, kanske.

Författarna hämtar sin egen inspiration från dagens experimenterande med former, material och växter, men även från äldre tiders trädgårdar. Som sig bör, med ett ekologiskt miljötänkande som grund. "Ett av livets stora glädjeämnen är att odla sin trädgård", som Conran säger i sin inledning.

Ett långt och intressant samtal mellan författarna inleder boken.

Man får se många intressanta trädgårdar runt om i världen, Ulf Nordfjells Skogens trädgård i Ockelbo finns också med. Den var förebilden för hans guldvinnande Linnéträdgård i Chelsea, numera finns den i Göteborgs Botan.

Punkter ur innehåll: inspiration, på landet, i staden, umgås, naturligt, familjeliv, egen skörd, arbete/vila och praktiska tips.

Boken är rikt illustrerad med färgfotografier och planskisser. Redan omslagets insidebild, en olivlund med vallmofält, tar andan av en! Tyvärr har man inte alltid skrivit var bilderna är tagna, men de är vackra.

Med stor fantasi och många jordnära och praktiska knep och råd ger de tips om hur man anlägger en spännande trädgård, stor som liten. En designbibel för alla trädgårdsälskare.

Trädgårdsdesign för 2000-talet av Conran, Terence / Gavin, Diarmuid
  Titel:
Trädgårdsdesign för 2000-talet
Författare:
Conran, Terence
Gavin, Diarmuid
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Forum
Utgivningsår:
2008
ISBN:
9137132083

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB