Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdens vänner och fiender

Vi drömmer väl alla om en frisk trädgård med prunkande blomsterrabatter, fina grönsaker och friska, vackra frukter. Vi får dessutom dela vår trädgård med både såväl vänner som fiender.

Av Sylvia Svensson

Trädgårdens vänner och fiender

Tips och råd för naturlig balans mellan nyttodjur och skadedjur Text och foto: Eva Fanqvist Skubla Norsteds 2013, ISBN 978-91-1-304662-4

Boken Trädgårdens vänner och fiender handlar om ett sätt att se på trädgården som en del av naturen, där växter och djur lever i naturlig balans med varandra.

Kapitel ett handlar om den friska trädgården. Här får du veta hur grunden för en frisk trädgård ska vara och vilka växter som bör väljas för att passa just din trädgårds förutsättningar. Använd friska frön och plantor, dra nytta av naturens balans mellan nytto- och skadedjur och praktisera täckodling och växelbruk är några av råden.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Kapitel två presenterar en del av växternas sugande fiender och vad du kan göra för att undvika och bli av med dem.

I nästa kapitel får du lära dig om fjärils- och stekellarver. Det är ju inte alls nödvändigt att jaga alla, det är väl underbart med fjärilar i trädgården, men de som inte är välkomna får du råd kring hur du blir av med dem.

Fjärde kapitlet handlar om skalbaggar till både nytta och gissel.

Tvåvingar är namnet på nästa kapitel och med det menas myggor och flugor av olika arter.

När vi kommer fram till sjätte kapitlet får vi bekanta oss med några slemmiga varelser, sniglar och snäckor. Alla är verkligen inte fiender, så det är bra att lära sig skillnaden.

Kapitel sju handlar om större djur, allt från rådjur, harar och katter till åkersorkar.

Nästa kapitel handlar om hur vi kan locka nyttodjur till oss.

De två sista kapitlen handlar om olika växtsjukdomar och hur vi kan göra för att undvika och bota dessa.

De vackra och tydliga fotona är tagna av författaren själv i trädgårdsmiljö och visar hur de olika djuren ser ut, så att du kan se skillnaden på vänner och fiender. Det finns också foton på de vanligaste växtsjukdomarna så att du lär dig att se vad dina växter har drabbats av.

Eva ger praktiska råd hur vi kan göra för att alla åtgärder ska vara så naturliga som möjligt för att inte skada miljön. Allt som allt en riktigt trevlig och klok bok om hur vi kan odla utan gifter i samklang med naturen.

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling, om olika artiklar och krönikor samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB