Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Stenpartiväxter - alpblomman edelweiss

Planerar du ett stenparti i trädgården för nästa säsong? Odla.nu tipsar om bra stenpartiväxter. Först ut är den vackra edelweissen.

Edelweiss, Leontopodium alpinum, är alpernas vita blomma! Den blir bara 15-20 cm hög och har något gråludna blad och stjälkar. Själva blommorna är egentligen små och gulvita och sitter samlade i flock i mitten omgivna av de stora, vitulliga svepebladen som ger blomman dess karaktäristiska utseende.

Mattbildare i stenpartiet

Det finns många underarter med lite varierande utseende. Snöedelweissen, Leontopodium alpinum ssp. nivale, till exempel är bara 5 cm hög men helt vitullig och ett kul inslag i stenpartiet!

En kinesisk odlingsvärd art är kuddedelweiss, Leontopodium souliei, som är mycket lik edelweissen, men blomställningen är silvrigare och smalare. Det är en matbildande växt med underjordiska utlöpare som blommar i juni-juli.

Plantera edelweiss

Edelweiss vill växa i mager, kalkhaltig jord i full sol. Den är mycket härdig, klarar upp till zon 8, men gillar inte det blöta kustklimatet något vidare.

Läs mer om stenparti

Att bygga stenparti

Klicka på varje sort för att läsa mer om dessa odlingsvärda stenpartiväxter. Praktstenörten Aurinia Alpblomman edelweiss Fetblad, fetknoppar & kärleksörter Törel Flox Akleja Alpaster Murreva Lin Svärdkrissla Saxifraga Draba Campanula - små klockor

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB