Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sprid glädje och gör en insats i höst

Under hösten finns azalea åter i trädgårdsbutiker och på blomsteravdelningar runtom i Sverige och vi som konsumenter kan se fram emot en fantastisk blomning i våra hem. Genom att köpa azaleor under kampanjveckorna 44 och 45 stödjer vi samtidigt Kronprinsessan Victorias fond.

Från Blomsterfrämjandet

Under hösten är det stora insamlingsveckor till Kronprinsessan Victorias fond. Azaleadrivarna i Sverige tillsammans med Kungliga Blomsterstiftelsen ordnar insamling till fonden och höjdpunkten på insamlandet sker under veckorna 44 - 45.

Azaleor försedda med Victoriafondens sigill är garanterat krukväxter som hjälper till att ge barn och ungdomar med kroniska sjukdomar och olika funktionshinder en meningsfull fritid. För varje azalea som är försedd med sigillet går 2,- till fonden och det är nu det 11:e året som azaleadrivarna genomför denna kampanj. Totalt samlades det in 153 000,- 2008. Årets kampanj väntas öka eftersom intresset runt Victoria och fonden är större än någonsin.

fröer
Fröpremiär 2023
Handla nu

Azaleans nya skötselråd och alla läckra färger gör den här skönheten till var mans krukväxt. Emballera den festligt, plantera den i en tuff burk eller njut av den på klassiskt manér.

Vanligast är azalean i sin "normala" krukstorlek på 12 - 14 cm men det dyker upp allt fler varianter och modeller. En uppstammad minivariant i en 9 cm kruka är en av favoriterna. Nu när lila i olika nyanser är hetare än vanligt letar vi först och främst efter det på blomsterhyllan. Lämpligt till höstens lila trend kommer nyheten "Flamenco" som nu dansar in i vardagsrummet. Skulle vi inte få tag på en azalea i lila köper vi med fördel någon annan sort och satsar på ytterkruka och tillbehör i lila.

Azalean passar med andra ord in i vilken miljö som helst, från koja till slott, med inredning från det traditionella till mer trendiga miljöer.

3 enkla kom-ihåg:

  • Vattna varje dag i ytterkrukan eller på fatet men inga vattenbad.
  • Knoppiga plantor vill ha mer ljus än utslagna exemplar.
  • Det behövs ingen näring under tiden azalean blommar.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB