Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sommarblommor

Nu kan vi låta dörrar och fönster stå öppna och gå ut och in lite som vi känner för. Frostnätterna har lagt ner sina vapen och vi vågar plantera sommarblommor i krukor och rabatter. Den 6 juni är det så klart gula och blå färger som gäller!

Från Blomsterfrämjandet

Sommarblommor firar Sveriges nationaldag

Sommarblommor i mängder! Blomsterhandeln förvandlas plötsligt till godisbutiker med långa rader av färgstinna frestelser. Till Sveriges nationaldag flaggar vi för husarknappar och lobelia. Gör det vackert och stämningsfullt inför den 6 juni men tänk många veckor framåt - detta är två lättskötta och tåliga utplanteringsväxter som blommar och blommar fram till första frosten.

Husarknappar, Sanvitalia procumbens, kallas även minisolros tack vare de små, runda och klargula blommorna. Plantan blir tät och frodig, nästan som en boll och ca 20 cm hög. Husarknapparna älskar så klart sol men klarar utmärkt av att stå även i halvskugga.

En jämbördig partner till husarknapparna är lobelian, Lobelia erinus, som blommar i princip var du än placerar den, i sol som skugga, så länge nattfrosten är helt över. Lobelia finns både som hängande och som kantväxt, utmärkt i krukor, urnor eller som marktäckare i rabatten. Till nationaldagen bjuder lobelian på precis rätt himmelsblå färg men den finns även i vitt och rosa.

Husarknappar och lobelia planteras i grundgödslad, bra planteringsjord och vill som alla sommarblommor ha god dränering. Göd en gång i veckan under hela säsongen - det enklaste och bästa är att använda flytande gödning som tillförs vid vattning.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB