Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sniglarna och Nemaslug

Jag gjorde ett helt ovetenskapligt test i min vanligen starkt "mördarsnigeldrabbade" trädgård med det nya snigelmedlet Nemaslug, den med nematoder, som dök upp i handeln inför förra sommaren. Jag vattnade ut medlet tidigt på våren, april-maj, när snigelbebisarna började visa sig. Upprepade behandlingen strax före midsommar och väntade.

Nu kan jag inte bevisa om det inte var den torra försommaren eller Nemaslug som gjorde att det var väldigt få sniglar under sommaren. Men jag gjorde som det stod i anvisningen och vattnade ut en sista omgång nematoder på sensommaren, augusti-september.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Gjorde också ett "norskt test" på grönområdet intill där de flesta sniglarna kommer ifrån: samlade ihop några vuxna sniglar, la dem i Nemaslug-badet några timmar och klippte sedan av dem. Sen la jag ut de döda sniglarna på grönområdet och väntade. Det var snart gott om kannibalistiska kompisar där som åt upp resterna, så jag hoppas verkligen de fick med sig en dödlig infektion på kuppen!

Nu väntar jag på våren och ska vattna en gång till med Nemaslug i trädgården. Sedan hoppas jag verkligen jag får en betydligt mindre snigelplåga under kommande sommar!

Mer om Nemaslug och de andra nematod-metoderna finns på Bionemas hemsida: http://www.bionema.se/

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB