Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Småblommiga klematis - köp hos Odla.nu!

De småblommiga sorterna av klematis är helt förtjusande! De passar dessutom utmärkt i svenskt klimat och är lätta att sköta. Hos Odla.nu säljer vi förstås många av dessa skönheter - varför inte ta en närmare titt på dem?

Småblommiga klematis ser exotiska ut när de bjuder på sin intensiva blomning tidigt på säsongen. Ändå är de något av en svensk specialitet då de trivs utmärkt och frodas fint i vårt klimat.

Ljuv klätterväxt!

I din trädgård kan du låta klematisen klättra på träd, staket, pergolor, murar, väggar och spaljéer eller krypa över buskar, stenar och i släntar och njuta av dess förtjusande, blygt nickande klockor. Varför inte plantera din småblommiga klematis i en rymlig kruka och låta den utgöra ett ljuvt insynsskydd när du intar din fika i solskenet på uteplatsen?

Att låta en eller flera småblommiga klematis utgöra bakgrunden för till exempel en lite senare blommande rabatt fylld med färgstarka sommarblommor eller perenner är en smart idé som låter dig njuta av blomsterprakt under lång tid!

Tidig blommare!

Småblommiga klematis är ofta tidiga blommare, redan i maj-juni är det många av dem som ståtar med sina vackra, ibland doftande, klockor. Några av sorterna blommar om senare under samma sommar, vilket förstås är alldeles ljuvligt. ## Plantera klematis Klematis trivs i sol till halvskugga i väldränerad jord. Plantera i bra planteringsjord och låt rothalsen komma under markytan. Mylla ner 2 dl benmjöl i jorden vid plantering och vattna. Klematis trivs med svalka och fukt kring roten. Plantera gärna låga perenner runt plantan för att skydda mot för stark sol och för att hålla kvar fukten i jorden.

Klippning av småblommig klematis

Vill du klippa din småblommande klematis gör du det när den första rika blomningen är över. Du behöver dock inte klippa dessa vårblommande sorter. Det är bara om klematisen blir för stor och skrymmande som du kan välja att klippa tillbaka den efter blomningen. På våren, före blomningen, kan du ansa bort risiga och döda grenar för att plantan ska se snygg ut.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB