Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Små frön av hopp.

**Annas krönika** Och så kom snön. När jag minst ville ha den. När jag äntligen hade börjat blicka framåt slog den till. När väl vårkänslorna börjat gro inne i bröstet på mig kom snön och la sig som ett mjukt täcke över mina tankar. När jag på allvar hade vant mig vid tanken på att vi ingen vinter skulle få, slog den till över en natt.

Text och bild: Anna Theorin

Men attan den som ger sig. Säsongen börjar nu oavsett snö och minusgrader. Jag håller på med trädgård dagligen men kan endå inte få nog när jag kommer hem. Jag har sått perenner för fulla muggar här hemma och sorterat min frölåda minst femtio gånger under denna vecka. Funderat ut på i vilken ordning jag ska så, hur många plantor jag behöver och vad som ska sås senare i vår. Det är nästan det roligaste. Att först planera och plantera, och sen springa fram till de små krukorna varje dag och titta om något har hänt. Ibland kan jag gå förbi varje timme för att titta, det kanske har hänt något?

Och sen någon morgon när man står där med ansiktet så nära jorden att man inte riktigt kan andas, för att verkligen inte missa något, ser man en liten vit grodd. Oj vilken lycka! Vilken underbar känsla. Man blir helt till sig varje gång oavsett hur många gånger man sett det. Det står lådor med sådder både högt och lågt hemma hos mig. När sambon för tredje gången lyfter undan en låda ur diskhon och suckar högt brukar jag förklara för honom ”hur mycket pengar vi sparar!” på att så alla perenner. Det gör jag garanterat men det är inte bara därför jag gör det. När man sen vårdat den lilla plantan i fyra månader och man planterar ut sin lilla skönhet, då känns det allt så bra. Att titta på sin planta som man själv dragit upp från frö ger mig någon speciell sorts tillfredställelse. Det känns alldeles extra på något sätt.

Att så små frön av tomater jag kommer plocka senare i sommar nu när vintern härjar som värst känns hoppfullt. Det känns som om jag sår lite frön av våren och sommaren, som om jag motar bort vintern av ren vilja. Jag hoppas ni därute kommer att så små hopp om våren – då kanske den kommer fortare till oss alla.

Hälsningar Anna

Anna driver en blogg också. Om du är intresserad av att följa hennes blogg hittar du den här: Trädgårdera Mera

Tänk på! Om du prenumererar på vårt kostnadsfria nyhetsbrev får du regelbundet information om vårt breda sortiment, kan läsa Redaktörens rader samt mycket annat. Prenumerera här: Odla.nu Nyhetsbrev

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB