Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Släpp in sommaren

Vackra krukväxter släpper in solskenet och sommaren i hemmet och skapar den där avslappnade semesterstämningen som är något av det allra bästa med sommaren.

På sommaren flyter gränserna mellan inomhus- och utomhusliv samman. Man kan inte få nog av trädgården och naturen, så det är en god idé att skapa lite trädgårdsstämning inomhus. Ett ljust vardagsrum är perfekt inramning för blommande växter som fyller det med färgprakt och frodighet.

Färgglada begonior, Begonia elatior-hybrid, i allsköns färger är härliga sommarväxter i ett ljust rum. De uppskattar massor av ljus, fast direkt sol blir för mycket av det goda. Samma sak gäller för minisolrosor, Helianthus annuus, som är perfekta sommarväxter med sina pigga, gula solskensblommor. Murklocka, Campanula portenschlagiana, med sitt myller av himmelsblå klockformiga blommor och lätta och naturliga växtsätt, tar med sig lite av den naturliga atmosfären in i vardagsrummet.

Det är härligt att fylla rummet med blommor och grönska hela sommaren. Och det går bra om växterna får stå en bit inne i rummet, borta från fönstren. I söderfönstret där solens strålar är obarmhärtiga är det alltför tuffa livsvillkor för många växter. Som tur är finns det några som stortrivs i direkt sol.

Det gäller exempelvis suckulenterna. Det är växter med tjocka blad som har specialiserat sig på att hushålla med vattnet. De magasinerar vatten i bladen för sämre tider och skyddar sig mot solens strålar med en kraftig "överhud". Det finns många spännande och mycket skulpturala suckulenter som kan skapa lite välbehövlig grönska i söderfönstret. Äkta aloe, Aloë vera, och paradisträd, Crassula ovata, är ett par bra exempel.

Om du vill ha färgglad blomsterprakt i ditt söderfönster kan du lugnt ställa din hibiskus, Hibiscus rosa-sinensis, där. Ju mer sol, desto fler blommor får den bara du kommer ihåg att vattna den ofta. Örkenros, Adenium obesum, har bedårande vackra, rosa blommor som också njuter av solskenet. Om du föredrar det något mer exotiska kan vi rekommendera blank trillingblomma, Bougainvillea glabra, till söderfönstret.


Begonia,
Begonia elatior-hybrid

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB