Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Skadedjur&Sjukdomar

Serien **Allt om växtskydd**, del 1–3, har fått en fantastisk respons. Det är helt uppenbart att olika former av angrepp i våra trädgårdar, kolonier, i växthus och på balkonger leder till djupa suckar och bryderier kring hur växterna ska klara sig. På Odla.nu tar vi därför tag i detta på djupet och kommer under sommaren och hösten att kontinuerligt fylla på information om specifika skadedjur och sjukdomar, om symptom och åtgärder!

Av Katarina Kihlberg

Serien Allt om växtskydd skulle avlslutas idag med en fjärde del som övergripande berättade för er om vilka de vanligaste angreppen i trädgården är, hur de upptäcks och vad du kan göra när skadan redan är skedd. Men det kommer så mycket frågor om specifika problem på alla tänkbara växter att jag vill gå igenom detta mer noggrannt. Så det får bli en riktig följetong här på Odla.nu som när den är klar förhoppningsvis kan ge svar på riktigt många av era frågor och bryderier kring skador på såväl prydnadsväxter och grönsaker som frukt, växthusodlingar och krukväxter.

Leta här!

Du kommer finna artiklarna och notiserna efterhand som de är klara i Odlas kategori Skadedjur och sjukdomar. De senast publicerade ligger dessutom alltid på förstasidan.

En hjälp om du drabbas av skadedjur och sjukdomar är förstås också våra Frågor&Svar. Många har samma bekymmer som du vilket gör att du kan få hjälp av redan besvarade frågor. Se: Frågor&Svar om skadedjur Frågor&Svar om svampsjukdomar.

Hjälp mig!

Jag vill gärna ha hjälp och inspiration från er. Ni kan skicka önskemål om vilka skadedjur och sjukdomar jag ska skriva om eller skicka bild och beskrivning på någon växtskada ni själv har drabbats av. Mejla mig på katarina@odla.nu.

Förebygg och förstå

De tidigare avsnitten om växtskydd har handlat om hur du förebygger så långt som möjligt för att slippa ohyra och sjukdomar på dina växter, om vilka typer av skador som finns och hur du kan bekanta dig med dina växter för att lättare förstå vad de kan drabbas av. Läs gärna:

Allt om växtskydd – del 1 Allt om växtskydd – del 2 Allt om växtskydd – del 3

Väl mött på Odla.nu!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB