Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sensommarens nya stjärna

Ett myller av små, rosa blomstjärnor har gett namn åt en vacker och spännande växt för sensommarens och höstens krukor. Nu har du chans att bekanta dig med Fuchsia paniculata 'Cassiopeia'.

Alla känner till fuchsia som en sommarblomma och en växt i terrassens krukor. Men det är inte många som känner till Fuchsia paniculata 'Cassiopeia' som inte liknar de vanliga fuchsiahybriderna ett enda dugg trots det nära släktskapet.

Fuchsia paniculata kommer från Mexiko och har inte producerats som krukväxt förut. Den har alla de goda egenskaper som behövs för vara den perfekta växten i sensommarens krukor, men det har krävts ett omfattande utvecklingsarbete för att lyckas odla den, så att växterna är klara för utplantering just som krukorna behöver fräschas upp efter en lång sommar.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Utvecklingen av 'Cassiopeia' och helt rätt odlingsmetoder har gjort att växten nu är redo att inta scenen som sensommarens nya stjärna.

'Cassiopeia' är en vacker, liten buske med blanka, gröna blad. De stora klasarna av knoppar som står upprätt är lysande röda och i takt med att knopparna slår ut förvandlas de till små, stjärnformiga blommor i en härlig pastellröd nyans. Efter blomningen bildas små, klotrunda bär som först är röda och sedan blir blå.

Varje fas i utvecklingen är vacker i sig, men det som definitivt ger 'Cassiopeia' stjärnstatus är att växten ofta har knoppar, utslagna blommor och bär samtidigt. Blomningen fortsätter en bra bit in på hösten och växten tål den första lätta nattfrosten utan problem, men den kan inte övervintra utomhus.

'Cassiopeia' planteras och sköts precis sensommarens övriga utplanteringsväxter. Den trivs på en ljus plats och blir vackrast med regelbunden vattning och gödning.


Fuchsia paniculata 'Cassiopeia'

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB