Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sensommar i krukträdgården

Är sommaren förbi, eller är det nu vi ska njuta av sensommarens lugna och dämpade färgspel? Eller, med andra ord, är glaset halvtomt eller halvfullt?

Från Floradania

Om du är beredd att plantera nya växter i din krukträdgård och njuta av sensommaren i fulla drag, så hör du till dem som har mycket att se fram emot i trädgården och på terrassen i augusti och september.

Låt sensommaren blomma

Det finns all anledning att glädja sig åt möjligheterna att starta på nytt, med sensommarens stora utbud av spännande växter. Med vackra blommor, färgstarka frukter och fascinerande blad kan du verkligen sätta färg på sensommaren. Några av växterna har vi oftast inomhus, men korallbär, spansk peppar och en rad köttätande växter är exempel på växter som trivs riktigt bra i vårt sensommarklimat.

Om du tycker att det behövs mer färg, så kan du glädja dig åt sensommarblommornas härliga nyanser, som matchar årstidens stämning perfekt. Astrar, lavendel, salvia och cyklamen, alla med olika blommor och färger, hör tillsammans med krysantemum till de säkra vinnarna i sensommarens blomsterprakt.

Spännande blad

Det är också en bra idé att fokusera på växter som utmärker sig genom sina blad eller sin form. Tillsammans med blommande växter eller andra växter kan de ge sensommarträdgården ett nytt och annorlunda utseende. Prova till exempel att plantera alunrot, bladbegonia, taklök, sedum eller silvergirland i krukorna på terrassen, och upplev naturens eget färgspel i miniformat.

Lätthanterliga krukarrangemang

Något av det bästa med de vackra sensommarkrukorna är att de är enkla att sköta. Årstidens lägre temperaturer och högre luftfuktighet gör att de faktiskt är lättare att sköta än sommarblommorna, eftersom de inte alls kräver så mycket vatten.

Sensommarväxterna sprider liv och glädje i trädgården fram till det att frosten på allvar slår till. Några av dem, t.ex. alunrot och olika sedumtyper, fortsätter till och med att pryda höstträdgården även när det fryser på lite. Under vintern vissnar de, men när våren kommer är de tillbaka.

Så fyll krukorna upp till randen med härliga sensommarväxter, och njut av resultatet ända fram till nästa trädgårdssäsong!

#Tänk på!#

Glöm inte bort att rengöra krukorna innan du planterar nytt i dem. Gamla växter ska slängas ut tillsammans med den jord de växt i. Jorden har ingen näring kvar, och den kan dessutom innehålla smitta från växtsjukdomar.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB