Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Säv, starr och kalmus

Gräs som är vackra inomhus, i trädgården och i krukor

Även om gräsen inte behöver pråliga blommor eftersom vinden sköter pollineringen har ändå många av dem vackra blomställningar. Det speciella med gräs är de eleganta formerna och de otaliga bladfärgerna. Det kan man dra nytta av både inomhus och utomhus. Dessutom är gräs lättskötta. De ska bara ha massor av vatten, gödning i halv dos under växtsäsongen och skyddas mot direkt sol om de står inomhus.

Subtropisk sumpväxt i vardagsrummet
Ampelsäv (Isolepis cernua/Scirpus cernuus) växer i subtropiska sumpmarker och har varit känd som krukväxt i mer än 150 år. Om den får växa fritt bildar den en vacker tuva som pryder sin plats på en piedestal eller i en ampel i taket. Den finns även i en tämjd version som nästan ser ut som ett litet träd med stam och krona.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Gräskalmus (Acorus gramineus) finns med såväl enfärgade som randiga blad som blir mellan 15 och 40 cm långa. Det är ett långsamtväxande gräs som trivs i rumstemperatur under sommarhalvåret och som även kan planteras ut i en fuktig rabatt i trädgården. Det kan till och med användas som akvarieväxt. På vintern ska båda arterna helst stå i 5-10 °C.

Vinterhärdig starr och säv
Nålsäv (Eleocharis acicularis) växer vilt i Europa. Den blir bara 15 cm hög och är vinterhärdig, vilket innebär att du kan plantera ut den i trädgården om du tröttnar på den inomhus. Utomhus kommer den att trivas alldeles utmärkt vid dammkanten.

Det finns många starrsorter (Carex) att välja mellan, bland annat gröna, randiga och bronsfärgade. Starr kan stå både inomhus och utomhus och är mycket lämpliga att använda för att ge sensommarens krukor en raffinerad touche.


Gräskalmus,
Acorus gramineus

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB