Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Så vacker och så lättskött

Att få en krukväxt att blomma om och om igen är både en utmaning och ett rent nöje.

Från Floradania

Streptocarpus hybrid.

Det finns två kategorier av blommande krukväxter. Den ena kategorin är växterna som man kastar bort efter att de har blommat, antingen för att de är ettåriga eller för att de kräver speciella förhållanden för att blomma om. Den andra är de som villigt blommar om och om igen utan att man behöver ha gröna fingrar.

Till den sistnämnda kategorin hör kornettblomman, Streptocarpus hybrid. Denna otroligt charmiga lilla växt från Afrika finns det numera över tjugo sorter av i flera olika färger som i sin tur finns i många nyanser, bland annat blå, rosa, vit och blåsvart.

Kornettblomman trivs bäst i ett fönster som vetter åt öster eller väster. Ett söderfönster blir däremot för mycket av det goda på grund av det starka solskenet under det mesta av dagen.

Kornettblomman trivs bäst om det snålas med vattnet för den vill gärna torka ut lite mellan vattningarna. När det gäller temperaturen är det här en allsidig krukväxt som tål temperaturer ned till 12° C och upp till 28° C.

Man kan knappast påstå att kornettblomman är glupsk. De första 2-3 veckorna efter att man köpt krukväxten behöver den inte någon gödning alls och därefter bara lite grann en gång i veckan, men bara under växtsäsongen från februari till oktober.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB