Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Så här sköter du höstkrukorna

  • Trädgård

Ofta har vårens växter i krukorna förlorat sin prakt när du kommer hem från semestern. Men det skulle vara synd att ställa undan krukorna redan nu. Du kan mycket väl få glädje av krukorna i några månader till, nu bara med några andra växter.

Det är lätt att få snygga krukor, bara du följer några enkla tips. Börja med att byta ut jorden. Även om den ser ut att vara bra kan den innehålla gamla rötter som ruttnar och därmed överför bakterier och svampar till de nya växterna.

Det är viktigt att det är hål i krukornas botten, så att vattnet kan rinna ur. Annars finns det risk för att växterna drunknar under den regniga svenska hösten.

När du har planterat de växter du tycker bäst om i krukorna är det viktigt att du vattnar rejält under de första 14 dagarna. Resten av säsongen vattnar och göder du växterna regelbundet.

Om du har planterat vinterhärdiga växter i krukorna kan de klara sig på vintern genom att du ställer krukorna på en skyddad plats och avskärmar dem från den värsta solen och frosten. Du kan till exempel ställa krukorna i garaget när det är som kallast.

Om krukorna står utomhus ska de helst stå i lä och växterna ska skyddas med grankvistar. Stick ner dem i jorden runt växterna för att på så vis skapa skugga och lä, så att växterna skyddas mot kraftig uttorkning vid hård frost.

Du kan plantera ut de vinterhärdiga växterna från krukorna i trädgården så snart våren kommer och i stället plantera vårens nya färgsprakande utplanteringsväxter i krukorna.

   

Höstkrukorna
Höstkrukorna