Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Rosenkalla och ranunkel

Mars representeras av två helt olika, men lika inbjudande karaktärer. Rosenkalla är en stolt och elegant solitär medan ranunkeln lockar till färgstarka och fantasifulla arrangemang.

Från Blomsterfrämjandet

Månadens Blomma i mars - rosenkalla och ranunkel.

Rosenkalla, Anthurium Andraeanum-Gruppen, är en krukväxt som utstrålar passion och elegans. Bladen är blanka och mörkt gröna med skarpt skurna kanter, högbladen gnistrar i olika röda nyanser, rosa, lila eller vitt och som pricken över i ståtar blomkolven i en annan färg eller nyans än högbladet.

Rosenkallan fyller sannerligen sin plats och kräver egentligen bara en passande kruka, gärna med lite höjd, för att komma bäst till sin rätt. Rumstemperatur och regelbunden vattning är rosenkallans rätta element.

Bukettranunkel, Ranunculus asiaticus, är en av vårens fröjder både som hållbar snittblomma och som krukväxt. Färgrikedomen i pastell är i det närmaste berusande efter vinterns gråbruna toner. Blommorna är fylliga, romantiska och mjukt bollformade.

Låt fantasin flöda med ranunkler i vårbuketten eller ta in dessa ljuvliga knölar i kruka. Kan också planteras ut i trädgården eller stå på trappan eller altanen i kruka när risken för frostnätter är över.

Mars kan vissa dagar vara grå och trist med snöblandat regn och kyla och andra dagar mild, solig och locka till utomhusaktiviteter. Hursomhelst är vädret ofta nyckfullt och än så länge är vi inte helt klara med våra inomhusprojekt, så vi stannar inne lite till.

Vi tar in våren istället i form av ett djupt fat med ljuva ranunkler i pastellfärger. Lite blåbärsris eller björkkvistar kan bindas till en krans och läggas runt om. Följ ranunkelns utveckling från minimal knopp till en stor bollformad, fylld blomma. Det är en fröjd för ögat.

Som snittblomma är den mycket hållbar och blandas friskt i tulpanbuketter. Det är en populär blomma i brudbuketter.

Använd rosenkallans blanka blad och blommor för att spegla in ljuset i rummet. Den är så tacksam även om den står en bit in. De kräver en kruka av lika stramt slag, gärna blank med höjd för att lyfta växten stolt. Denna växt behöver ingen annan dekor då den är fullt tillräcklig i sin särpräglade stil.

Rosenkallan passar bra in i de moderna hemmen där enkelhet och rena ytor fortfarande är norm. Här får man ett riktigt storblommigt mönster som känns helt rätt inom vårens trend.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB